Digital termometerutrustning av högsta kvalitet
– för alla behov
eti
Ett av de största sortimenten av termometrar i världen
kommer från ETI i England, grundat 1983.
Från ett skjul i trädgården – till en Award-vinnande exportör. Electronic Temperature Instruments (ETI) har kommit långt sedan Peter Webb startade verksamheten 1983. Under decennierna sedan dess har företagets historia definierats av beslutsamhet, innovation och en dedikation till att representera brittisk-baserad tillverkning på både den inhemska och internationella marknaden.
Med sitt överlägset stora och kvalitetssäkrade utbud kan ETI tillgodose de allra flesta behov av temperaturmätning: från upprätthållandet av kylkedjan vid längre leveranser, och omlastningar till behovet av helt vanlig mätning av temp i kyl, ugn, vattenbad m.m.
Året Året ETI grundades.
Antalet anställda som idag ingår i ETI-familjen.
Antalet produktlinjer som ETI för närvarande producerar.
825-070 - Röktermometer för grill och ugn. Mätområde -50 to 300 °C
ThermaStick Pocket är en praktisk vattentät termometer i fickstorlek. Mätområde -49,9 till 299,9 °C. Finns i tre färger.
279-607 - Thermapen ONE med Bluetooth. Mätområde -49.9 till 299.9 °C.
810-305 - ThermaLite matlagningstermometer. Mätområde -40 to 300 °C.
228-965 - Thermapen IR Bluetooth termometer - med insticksgivare, infraröd-lasermätning samt trådlös anslutning.
Thermapen ONE köttermometer. Mäter temperaturen på endast 1 sekund!
Thermapen Classic, med insticksgivare som läser av temperatur på bara 3 sekunder.
228-065 - Thermapen IR med både lasermätare och insticksgivare i samma instrument.
231-011 - Thermapen Sous Vide har tagits fram specifikt för sous vide matlagning. Har en nåltunn insticksgivare.
231-279 - Thermapen med ytgivare. Mäter temperaturen på grillar, kokplattor mm.
Liten praktisk gourmet termometer med fällbar insticksgivare. Finns i flera färger.
810-260 - Pennformad digital termometer med Ø3.5 x 120mm givare i rostfritt stål.
810-275 - Liten praktisk vattentät termometer, max/min -49.9 to 199.9 °C.
810-280 - DishTemp diskmaskinstermometer, mäter yttemperatur med en knapptryckning.
810-031 - Digital ugnstermometer med upplyst LCD display som visar aktuell temp, samt alarmfunktion.
810-041 - ChefAlarm professionell matlagningstermometer och timer.
231-052 - ThermaQ 2 termometer med 4 ingångar för insticksgivare. Mätområde: -99.9 to 1372 °C.
228-020 – RayTemp 2 IR termometer - Mätområde -49.9 to 349.9 °C.
814-040 - RayTemp 3 IR termometer - mäter med laser och behöver inte komma i direktkontakt med livsmedlet.
814-045 - RayTemp 8 IR termometer är två instrument i en, med möjlighet att koppla in olika givare.
814-080 - Mini RayTemp infraröd termometer, mätområde -50 to 330°C.
814-060 - en liten, behändig termometer med LED-pekare som kan mäta temperatur utan direktkontakt med objektet.
860-021 - Therma 1 Catering kit med insticksgivare och sensor. Mätområde -99 till 299.9°C.
ETI
800-804 - Enkel stektermometer med markörer för nöt, lamm, fläsk och kyckling.
800-810 - En baristatermometer 25 x 130mm. För kaffe och skummad mjölk.
800-805 - Termometer för fritering, med hållare. Givare Ø4 x 150mm.
810-210 - Digital termometer med programmerbart alarm.
800-806 – ETI Socker och Sylt Termometer i Rostfritt Stål.
800-808 -Traditionell Socker och Sylt termometer i mässing.
292-701 - Saf-T-Log termometer mäter, lagrar, laddar ned och skriver ut HACCP-rapporter.
Det är viktigt att regelbundet kontrollera exaktheten på dina termometrar.
Isbadstestet är en snabb och enkel metod för att göra detta, men det måste göras ordentligt. Om du inte är försiktig kan isbadet visa fel med flera hela grader.
Eftersom temperaturen på maten kan vara olika på olika ställen samtidigt. Det är inte ovanligt att den inre temperaturen på en stor stek eller kalkon varierar med så mycket som 10 till 15°C genom hela köttet eller fågeln. Även en biff eller ett benfritt kycklingbröst kan visa skillnader på många grader när du flyttar spetsen på din termometersond från ytan mot mitten av biten, eller från ände till ände, beroende på hastigheten och noggrannheten hos din termometer.
Det bästa sättet att ta en noggrann avläsning av vätskor är först att röra om vätskan. Följ detta genom att röra termometersonden genom vätskan och se hur temperaturen förändras när den rör sig igenom.
Ordet ”kalibrera” anses ofta betyda att man gör någon form av justering av en termometer för noggrannhet. Även om justeringar ibland behövs, betyder att ”kalibrera” en termometer helt enkelt att testa dess noggrannhet mot en verifierbar standard. Om termometern ligger inom den noggrannhetsspecifikation som anges av tillverkaren eller kvalitetskontrollorganet bör ingen justering göras.
Förmodligen för att temperaturen är högre än fryspunkten om du inte tar dig tid att skapa ett ordentligt isbad.
När du testar om ditt kött är tillagat kommer den kallaste delen att vara själva mitten av den tjockaste delen. Med större livsmedel kan du göra snabba avläsningar med din termometer på flera ställen för att verifiera att hela portionen är färdig. Om du kyler en mat kommer mitten av den tjockaste delen att vara den sista som svalnar.
Tänk på att olika typer av termometrar har sensorer i olika storlekar. Placera själva spetsen på givaren där du vill mäta.
Se videon gå igenom hur infraröda mätningar fungerar och hur du mäter så exakt som möjligt.
Se snabbguiden nedan hur du byter ut Thermapen ONE-batteri.
Lämna aldrig en termometer i en ugn, grill, rökare eller mikrovågsugn medan du lagar mat såvida den inte är speciellt utformad för detta. Lämna inte din termometer på grillkåpan eller nära öppen låga. Vissa sonder är utformade för att lämnas inuti en ugn eller grill, men själva termometerhuset (där de elektroniska komponenterna förvaras) måste vanligtvis förvaras svalt och bör endast föras nära värme under korta perioder. När du kontrollerar temperaturer över en grill eller eld, var noga med att termometerkroppen inte blir för varm.
Eftersom benmärgen i kycklingben kan släppa ut blod under tillagningen. Om kycklingen har nått minst 71°C i fem minuter eller mer är den klar.
Främst på grund av att temperaturen på maten hela tiden förändras medan den lagas, och din ETI digitala termometer är tillräckligt exakt för att se den. Termometrar kommer bara att ”låsa” på en given avläsning om de har en ”håll”-funktion utformad för att göra det.
Kontrollera batterifacket. I många termometrar finns en liten metallklämma som håller batterierna på plats. Även om batterierna är på plats, om de inte är under denna lilla klämma, kommer termometern inte att slås på. Om klämman sitter på plats och termometern fortfarande inte slår på (och du har testat att byta batterier, kontakta oss så hjälper vi dig vidare.
Electronic Temperature Instruments
Easting Cl, Worthing
West Sussex, BN14 8, GB