DishTemp® Diskmaskinstermometer
DishTemp är en termometer anpassad för diskmaskiner. Simulerad som en tallrik för att kunna användas i kommersiella diskmaskiner. Registrerar maximal yttemperatur med en knapptryckning. På displayen redovisas sedan högst uppmätta temperatur. Termometern eliminerar behovet av kostsamma testremsor som dessutom ofta visar felaktiga resultat, den ersätter även andra termometrar som varken stannar på plats eller mäter yttemperatur. Tillverkas av ABS-plast och vattentätt material (IP66) samt är anpassad för att klara daglig användning i professionella kök med ett temperaturintervall på 0-90°C.
Teknisk data
– Mätområde: 0-90 °C
– Noggrannhet: ±0.5°C
– Anpassad LCD display
– Batteri: 3 volt CR2032 runda litiumbatterier
– Batteritid: 5000 timmar
– Mått: 14 x Ø127mm
– Vikt: 120 g
– Spårbart kalibreringscertifikat medföljer
– 1 års garanti
HUR ÖVERVAKAR MAN DISKMASKINENS TEMPERATURER FÖR HACCP?
En av kontrollpunkterna för HACCP är att se till att servis och köksutrustning rengörs noggrant.
Som en del av detta måste varmt vatten i diskbänkar och diskmaskiner nå en tillräckligt hög temperatur för att döda bakterier och virus och effektivt rengöra smutsig disk.
Läs mer här (ETI's blogg)